Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Голова районної ради Олексій Чушкін провів нараду по питанню щодо участі у інвестиційних проектах

2 вересня голова районної ради Олексій Чушкін взяв участь у нараді керівників районів з питання щодо участі у інвестиційних проектах, яку провів перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Віктор Серпокрилов.

Віктор Серпокрилов зазначив, що вже досить довгий час Кіровоградщина входить до числа регіонів з якими співпрацює Фонд соціальних інвестицій, утворений ЄС. У рамках цієї співпраці на умовах співфінансування, де більша частка коштів належить Фонду, модернізується інфраструктура сіл та невеликих міст. У зв’язку із неможливістю подальшої роботи фонду на об’єктах в АР Крим та різницею в конвертації валют, створився так званий залишок коштів розміром в 45 млн. грн. Як зазначив представник фонду, ці кошти будуть розподілені між трьома областями – Вінницькою, Львівською та Кіровоградською. У той же час пріоритет буде віддаватись саме нашій області, оскільки інші регіони постійно і активно співпрацюють з різними інвестиційними фондами.

За підсумками обласної наради голова районної ради Олексій Чушкін  провів нараду за участю керівників закладів освіти, культури, охорони здоров’я та Голованівського селищного голови.

Він ознайомив членів наради з загальними умовами проведення другого туру відбору мікропроектів у Кіровоградській області. Зокрема повідомив, що участь громад у Проекті полягатиме у реалізації мікропроектів на базі об’єктів соціальної сфери: шкіл; дитячих садків; амбулаторій, фельдшерсько-акушерських пунктів; будинків культури, клубів, бібліотек; водогонів. Щоб взяти участь у співфінансуванні, населений пункт (село або місто до 50 тисяч населення) має провести збори громади, на якому повинні бути присутні не менш як 20% мешканців та визначити об’єкт для подальшої роботи, ним може стати будь-який об’єкт соціальної сфери. Також, однією з умов участі є кошторис, який має бути від 500 тис. грн. до 2 млн. грн .Наступним кроком є подача кошторису та проекту до фонду і в разі відповідності всіх позицій та наявності 20% фінансування, проект буде втілено у життя.

         Голова районної ради запросив керівників взяти участь у підготовці до конкурсу та визначитись з переліком об’єктів, які можна запропонувати територіальним громадам для обговорення, з метою визначення першочергових для участі у конкурсному відборі.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада