Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Роль громадськості у формуванні державної та регіональної політики обговорювали на засіданні Громадської ради

Роль громадськості у формуванні державної та регіональної політики обговорювали на засіданні Громадської ради

13 листопада 2013 року  голова районної ради О.Чушкін та голова райдержадміністрації О.Яровий взяли участь у засіданні Громадської ради при райдержадміністрації. На засіданні були розглянуті питання розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики.

Голова Громадської ради Наталія Попова коротко доповіла про участь у форумі Громадських рад, який відбувся у м. Кіровограді та детально проаналізувала хід діяльності ради протягом 2013 року.

Олексій Чушкін розповів про досвід європейських держав щодо залучення  громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики.  Він відмітив, що загалом в районі відмічається дуже низька активність сільських громад при підготовці програм  та участі їх у Всеукраїнському конкурсі програм місцевого розвитку. Потрібно залучати більшу кількість населення, особливо в сільській місцевості,  до прийняття важливих рішень щодо розвитку нашого району. А це і благоустрій того чи іншого населеного пункту,  покращення стану об’єктів соціальної інфраструктури та інше. Саме на це сьогодні спрямована робота органів місцевого самоврядування. Тому протягом останніх двох місяців в населених пунктах, де немає сільської ради, було проведені заходи щодо створення органу самоорганізації населення.

Головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення виконавчого апарату районної ради В.Харкавенко більш детальніше зупинився на питанні організації роботи по створенню органів самоорганізації населення в населених пунктах району та довів до присутніх інформацію про результати проведеної роботи з даного питання.

На засіданні Громадської ради  було розглянуто ще одну з ініціатив губернатора області А.Ніколаєнка про проведення соціологічного опитування серед населення щодо актуалізації програми «Центральний регіон – 2015». Так, у 6 населених пунктах Голованівського району мобільною  робочою групою було проведено  опитування з даного питання. Свої пропозиції та побажання громадяни висловлювали в письмовій формі. По закінченню збору інформації всі пропозиції буде розглянуто, та внесено відповідні зміни та доповнення в районний сегмент обласної програми «Центральний регіон- 2015».

Загалом, сьогодні між владою та громадськістю відбувся конструктивний діалог, в ході якого обговорили основні шляхи подальшої взаємодії з метою побудови громадянського суспільства

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада