Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

У Голованівську відзначили День пам’яті та примирення  та День перемоги на нацизмом у Другій світовій війні

5 травня 2017 року  голова районної ради Богдан Кучмій  разом з головою районної державної адміністрації Олегом Голімбієвським , головою селищної ради Сергієм Цобенко, головою ветеранської організації  Євгенією Гаврищук взяли участь у заходах приурочених Дню  пам’яті та примирення.

На центральній площі селища відбувся урочисто-сумний мітинг вшанування пам'яті загиблих солдат  «БІЛЬ І СМУТОК НАВІКИ».

Перед ветеранами та громадою виголосила промову  голова районної ветеранської організації Є. Гаврищук. «Шановні наші ветерани, звертаюсь до вас зі словами вдячності за вашу мужність і героїзм. Це ви – зі своїми побратимами наближали свято Перемоги, віддаючи своє здоров’я і життя за мирне сьогодення. Хочеться зібрати всі квіти землі і покласти їх до ваших ніг. Сьогодні на грудях кожного з нас червоний мак – символ Перемоги, кров загиблих на війні. З кожним роком все менше залишається воїнів – переможців, але є ще те покоління чиї батьки ціною свого життя захищали Батьківщину. Районна рада ветеранів висловлює велику вдячність керівникам району, органів місцевого самоврядування, всім організаціям і підприємствам, учням навчальних закладів, підприємцям та фермерам за те, що відгукнулися  та прийняли участь в акції «Ми вдячні за життя» по приведенню до належного стану місць, де захороненні воїни-визволителі». Закінчуючи виступ Євгенія Леонідівна побажала молодому поколінню не забувати героїчні події  минулого, ветеранам - здоров’я  та  миру.

Хвилиною мовчання вшановано пам’ять всіх загиблих воїнів. Покладено квіти до всіх пам’ятних місць Голованівщини.

 

 

9 травня голованівці святкували День перемоги над нацизмом та 72-у річницю закінчення Другої світової війни у Європі. У урочистих  заходах взяли участь керівники району та селища, ветерани війни, учасники АТО, воїни-інтернаціоналісти та всі охочі.

Свято розпочалося  на центральній площі селища з виступів хореографічних колективів «Дивокрай», «Веселкова Мрія», «Родзинка», «Перлина» , які презентували хореографічні композиції  «Ніколи знову», «На крилах ангела», «Сучасний танок», «Квіточка маленька». «На палубі матроси».

Продовжили виступи вихованці дошкільних закладів «Дзвіночок» і  «Малятко»  та група силових жонглерів «Юність».

Потім в центральному парку селища ветеранів Другої  Світової війни  вітали голова районної ради Богдан Кучмій, голова районної державної адміністрації Олег Голімбієвський. в о. районного військового комісар Валерій Харкавенко, а артисти вшановували святковим концертом, під час якого звучали військово-патріотичні пісні.

Вже за традицією  солдатською кашею пригощали всіх охочих, а   ветеранів  частували смачним обідом у кафе.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада