Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Відзначення Дня пам’яті та примирення

08 травня 2015 року в Україні вперше відзначають День пам’яті та примирення. Ця дата встановлена  Указом Президента України «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі і 70-ї річниці завершення Другої світової війни». Символом пам’яті жертв війни в Україні став червоний мак, як і в багатьох країнах Європи.

З цієї нагоди, урочисті заходи проходили  в селищі Голованівськ, у яких взяли участь ветерани Другої світової війни, учасники  бойових дій на територіях інших держав, бійці антитерористичної операції на Сході України та батьки  загиблих воїнів.

Всіх загиблих героїв України було вшановано хвилиною мовчання, прозвучав військовий салют, до пам’ятних місць покладено квіти.

Головою районної ради О. Чушкіним та головою райдержадміністрації О. Голімбієвським  загиблим  в антитерористичній операції на сході України  воїнам  Безверхньому В.О. (село  Красногірка) та Голоті І.І. (село Пушкове). вручено відзнаки Кіровоградської області за «Мужність і відвагу» посмертно.

75-річний Безверхній Олексій, батько загиблого воїна в АТО розповів присутнім про  участь односельців у Другій  світовій війні, післявоєнні роки, про загиблого сина Безверхнього Володимира і зачитав вірша написаного земляком Іваном Куликом,  присвяченого бійцям антитерористичної операції. 

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада