Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Відбулося засідання бюджетної комісії

           28 січня 2015 року відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансової  діяльності, власності, ефективного використання майна, приватизації та соціально-економічного розвитку. У роботі комісії взяли участь голова районної ради Олексій Чушкін, заступник голови районної ради Володимир Козак, перший заступник голови районної державної адміністрації Ірина Артвіх, заступник голови районної державної адміністрації Ольга Бугаєнко та керівники комунальних закладів, установ, підприємств та організацій.

         На початку засідання голова районної ради налаштував членів комісії на плідну працю та визначив пріоритетні завдання при формуванні районного бюджету на 2015 рік. Олексій Чушкін повідомив про те, що районний бюджет також буде брати співучасть в фінансуванні проведення антитерористичної операції, яка проходить на сході держави.

         Депутати розглянули виконання бюджету за 2014 рік та проект районного бюджету на 2015 рік.

         Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Василь Дудар проінформував присутніх про порядок формування районного бюджету на 2015 рік. Зокрема зазначив, що згідно внесених змін до Бюджетного та Податкового кодексів України до районного бюджету на 2015 рік враховується: освітня субвенція в розмірі 32 млн.грн., медична субвенція в розмірі – 19 млн. грн. та 24 млн.грн. – податок з доходів фізичних осіб, який надходить до районного бюджету (власні кошти). Відповідно до статті 89 Бюджетного кодексу України фінансування видатків на утримання закладів дошкільної освіти, сільських, селищних будинків культури, клубів, бібліотек віднесено до районних бюджетів. Тому, протягом І кварталу необхідно обов’язково здійснити передачу даних закладів як юридичних осіб з комунальної власності до спільної власності територіальних громад сіл та селищ. А на даний час вказані заклади будуть фінансуватись з сільських, селищних бюджетів за рахунок міжбюджетних трансфертів з районного бюджету. А також, Василь Дудар ознайомив присутніх з встановленням та застосуванням органами місцевого самоврядування місцевих податків і зборів в 2015 році.

         Далі проект бюджету розглядали по пунктам і цікавилися, чи усі зауваження враховано. 

         Зрештою, депутати районної ради Т.Голімбієвська та В.Ципко порушили питання щодо доцільності фінансування з районного бюджету районної організації ради ветеранів, а також піддали сумніву роль даної організації в суспільному житті району.

Голова районної ради повідомив що дана організація налічує близько 12 тисяч членів, куди входять ветерани війни, афганці, воїни-інтернаціоналісти та особи, які потребують особливої уваги. 15 лютого відбудуться заходи присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, які будуть проводитись за рахунок фінансування з районного бюджету через ветеранську організацію.

                           

Начальник відділу освіти Михайло Коломійчук наполягав на необхідності проведення оптимізації шкіл в 2015 році. А також, він повідомив що педагогічним  працівникам району в 2015 році буде встановлена надбавка за престижність праці в розмірі 5 %, а плата за харчування учнів 1-4 класів зменшена до 3 гривень, решта буде покриватись за рахунок батьківської плати.

         Голова районної ради рекомендував районній державній адміністрації в разі необхідності розглянути питання щодо подання проекту рішення для затвердження батьківської плати за навчання в спортивних секціях шкіл та повідомив про те, що районною державною адміністрацією внесені питання на розгляд наступної сесії  щодо ліквідації комунальних установ «Голованівськліс» та «Спорт для всіх».

         Депутати внесли зміни до районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2015 роки включивши до переліку заходів програми допомогу сім’ям поранених та учасникам АТО, які отримали контузії, каліцтва чи травми під час проведення АТО.

          А також, члени комісії розглянули попередньо та погодили проекти рішень «Про план роботи районної ради на 2015 рік», «Про передачу комунального майна в оренду» та «Про затвердження витрат на утримання районної ради на 2015 рік».

         Підсумовуючи засідання Олексій Чушкін звернувся до районної державної адміністрації та фінансового управління з проханням при внесенні змін до програми соціально-економічного розвитку району доповнити її розділом, яким буде передбачено заходи щодо надання допомоги всім мобілізованим військовим району, які перебувають у зоні АТО. А також, в разі необхідності мати можливість за кошти місцевого бюджету закуповувати для військових засоби індивідуального захисту та інше.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада