Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Відбулось чергове пленарне засідання V сесії Голованівської районної ради

17 вересня 2021 року  відбулось засідання V сесії Голованівської районної ради. Засідання розпочалося об 11:00,  в сесійному залі  зареєструвалось 26  народних обранців. Голова районної ради Руслан Цобенко оголосив сесію повноважною.

На початку засідання  депутати вшанували  пам’ять хвилиною мовчання  померлого депутата районної ради Олега Яніцького та загиблого воїна, старшого солдата механізованої роти військової частини А4279 Олексія Куленка.

Далі голова Голованівської районної  територіальної виборчої комісії Тетяна Поліщук оголосила Постанову від 02 серпня 2021 року № 3 щодо зареєстрованого депутата Поліщук Тетяни Андріївни до Голованівської районної ради  від Кіровоградської обласної організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Продовжуючи роботу, депутати затвердили порядок денний засідання, до якого увійшли 14 питань, та перейшли до їх розгляду.

Першим рішенням депутати ухвалили звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо повноважень та фінансових ресурсів органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня.

«Ми пропонуємо сформувати повний перелік повноважень місцевого самоврядування та повернути субрегіональному рівню його природні повноваження та відповідне забезпечення фінансовими ресурсами; внести зміни до Бюджетного кодексу, де визначити склад реальних доходів районних бюджетів, необхідних для реалізації повноважень районних рад, визначених Конституцією та законами України; провести детальний аналіз ходу реформи децентралізації й за результатами оновити відповідну Концепцію; напрацювати зміни до чинного Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з урахуванням процесів децентралізації», зазначено в тексті звернення.

Далі, депутати затвердили ряд програм, розроблені за ініціативою голови районної ради:

- програма Сприяння діяльності правоохоронним органам на території району запроваджує комплекс заходів на місцевому рівні з метою надання фінансової підтримки правоохоронним органам району для покращення матеріально-технічної бази, придбання комп’ютерної та оргтехніки, автотранспорту, паливно-мастильних матеріалів, запчастин, проведення обслуговування автотранспорту, робіт з реконструкції та ремонту приміщень тощо.

-  програма Підтримки розвитку фізичної культури та спорту  направлена на розвиток таких видів спорту як футболу, волейболу та боротьби дзюдо і заохочення спортсменів  (нагородження переможців спортивних змагань).

На розгляд депутатів була представлена Програма фінансового забезпечення нагородження відзнаками Голованівської районної ради та Положення про Почесну грамоту, Грамоту та Подяку Голованівської районної ради. Дана програма визначає комплекс завдань і заходів спрямованих на забезпечення відзначення загальнодержавних, місцевих і професійних свят, ювілеїв, вшанування видатних особистостей, відзначення громадян та трудових колективів Голованівського району.

Серед прийнятих рішень ряд питань стосувались безоплатної передачі майна спільної власності територіальних громад селища та сіл Новоархангельського району до відповідних громад.

Жвава дискусія виникла при розгляді питання щодо безоплатної  передачі транспортного засобу  Голованівської районної ради до Голованівської селищної ради. Депутати не підтримали дане рішення, мотивуючи тим, що до кінця року гроші в кошторисі заплановані на автомобіль, та й депутатам для виконання депутатської діяльності автомобіль стане у нагоді.

На сесії заслухано звіт прокурора Голованівської окружної прокуратури Дмитра Чорнобривця щодо діяльності роботи Голованівської окружної прокуратури за І півріччя 2021 року. Прозвітував і начальник фінансового управління райдержадміністрації  Василь Дудар щодо виконання районного бюджету за січень-вересень 2021 року.

Рішенням сесії створено геральдичну комісію для розробки офіційної символіки району, затверджено  персональний склад комісії.

Наприкінці засідання голова районної ради вручив  нагороду - Грамоту Кіровоградської обласної ради  Давидяку Павлу Олександровичу, депутату Голованівської районної ради, за сумлінну працю, особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток області, активну громадську позицію та з нагоди Дня Незалежності України. Також вручені  пам’ятні подарунки депутатам-іменникам, що святкували свій день народження в міжсесійний період.

 

 

 

 

 

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада