Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Засідала Рада старійшин

У Голованівській районній раді відбулося перше засідання Ради старійшин, яку було створено за ініціативи голови районної ради Олексія Чушкіна. У засіданні взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Михайло Копієвський, заступник голови районної ради Володимир Козак, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Михайло Коломійчук, Голованівський селищний голова Олександр Чернишенко, Побузький селищний голова Сергій Слободянюк та Перегонівський сільський голова Олег Лобода.

         З вступним словом до присутніх звернувся голова районної ради Олексій Чушкін. Він повідомив про основні проблеми життєдіяльності району, які пропонуються для розгляду та потребують порад. Зокрема, в дію вступив Закон України «Про об’єднання територіальних громад», який визначає основні умови та порядок добровільного об’єднання громад та необхідно визначитись із шляхами його впровадження в дію.

         «Всі націлені на те, щоб шляхом децентралізації покращити життя громад. Наше завдання мінімізувати можливий негативний вплив у перехідний період до сталого розвитку на громадян. Ми повинні розуміти чим живуть наші мешканці, що їх турбує найбільше. Не можна забувати і про обмін досвідом поколінь, який нам необхідний сьогодні. Наша мета – забезпечення нормального життя мешканців Голованівщини», - зазначив Олексій Чушкін.

         На засіданні було  обрано голову Ради старійшин, заступника та секретаря. Очолив Раду старійшин депутат Верховної Ради України І скликання, колишній директор Перегонівського цукрового заводу Володимир Ігнатенко.

                      

Члени Ради старійшин обговорили основні положення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Вони погодили проведення даних реформ, але за умови наявності базового рівня на території об’єднаних територіальних громад. Перший заступник голови районної державної адміністрації Михайло Копієвський повідомив, що до часу проведення даних реформ влада підготовить необхідну базу, а саме наявність: автобусного сполучення, поштового зв’язку, медичного обслуговування, нотаріальних послуг і т.ін.

         Присутні опрацювали зразки договорів оренди земельних ділянок, які укладаються на території району. Члени ради, які мають досвід в агропромисловому господарстві Волошенюк Д.Д. та Демченко М.І. внесли декілька порад, на що необхідно звертати увагу населенню при укладанні даних договорів, а саме: визначення строку дії договорів, порядок справляння орендної плати, термін набрання чинності договорів, підписання договорів та актів прийому-передачі, страхування земельних ділянок та ін.

         По питанню оптимізації закладів освіти району присутні заслухали та обговорили інформацію начальника відділу освіти районної державної адміністрації Михайла Коломійчука. Він ознайомив присутніх із перспективою оптимізації загальноосвітніх навчальних закладів району на 2015 рік та розрахунком економії коштів внаслідок їх реорганізацій. Рада старійшин погодила план із зауваженнями, серед яких: забезпечення соціального захисту вивільнених працівників, відпрацювання ефективних маршрутів руху шкільного автобуса та ін.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада