Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Засідання круглого столу

Засідання круглого столу

15 травня 2012 року у зв’язку з 70-ми роковинами початку насильного вивезення мирного населення з території окупованої України на примусові роботи в роки Великої Вітчизняної війни  в читальному залі  районної бібліотеки відбулося  засідання «за круглим столом» на тему: Вивезення мирного населення з території окупованої Кіровоградської області на примусові роботи в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років: уроки історії та сучасні погляди. У засіданні взяли участь заступник голови районної ради Володимир Козак, представники структурних підрозділів райдержадміністрації, виконавчого комітету Голованівської селищної ради, громадських організацій,  політичних партій та творчої інтелігенції.

Вчитель історії НВК «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка» Непом’яща Т.М. розповіла про події, які відбувалися за роки окупації на території області, району, зупиняючись на фактах, що свідчать про долю 52 тисяч громадян, які було насильно вивезено до Німеччини на каторжні роботи.

Голова районної організації інвалідів Кіровоградської області «Союз організацій інвалідів України» ознайомила всіх присутніх з інформацією про пільги, які передбачено згідно чинного законодавства України  для «остарбайтерів». В обговоренні даної теми також брали участь заступник голови районної ради В.Козак, голова районної громадської організації ветеранів України І.Леонов., завідувач сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та у справах преси і інформації апарату райдержадміністрації І.Ковальська, директор музею історії Голованівського району В.Холоднюк. В ході обговорення учасниками «круглого столу» підтримано пропозицію щодо організації та проведення заходів по виявленню громадян, які перебували на примусових роботах в Німеччині, та які проживають на сьогоднішній день на території району з метою отримання ними належної уваги, турботи про них з боку представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада